Them

Mindent a Them zenekarról / All about Them (band)

(H)Írek / News


ну, заяц, погоди!


Rolling Stones Vs. Them

Örökös vita tárgya a Rolling Stones Vs. Beatles, de Them Vs. Stones vagy Them Vs. Beatles még nem nagyon láttam.

Beatles Vs. Them


когда?


Nézzük végig a Them lemezket! Az első a "The Angry Young Them" magjelent 1965-ben. Folytatódik a sor az 1966-os "Them Again"-nel. Na itt jön a bonyodalom. A következő lemez a "Now And Them" (a "Belfast Gypsies" nem számít mert nem az Alan Henderson féle Them készítette) csakhogy a megjelenésének dátumára mindenhol más-más adatokat találunk, még a hivatalos lemez/CD kereskedések weboldalain is más-más dátum szerepel. A két legelfogadhatóbb válotozat: az első szerint a lemez 1967-ben jelent meg (az év végén kb.: Október, November vagy December tájékán), a második változat szerint viszont a Lemez 1968 elején jelent meg (Január, Február, de mintha valahol olvastam volna Márciust is). (Lehetséges, hogy mind két dátum valós csak az egyik, mondjuk a Nyugati-, másik pedig a Keleti parton történő megjelenés dátuma.) A honlap hivatalos álláspontja szerint 1967-ben jelent meg a lemez. Itt jön a következő probléma a "Time Out! Time In For Them" körül erre is két dátumot írnak, az egyik szerint a lemez 1968-as mások szerint 1969-es. A 1968-as dátumot fogadtuk el mert, a McDowell, Henderson, Armstrong, Harvey, Elliott felállás 1967-ben jött létre Morrison és Wilson kilépése után, ebbben az évben megjelenik a "Now And Them" (nem biztos, hogy megjelenik, de az évvégére a lemez kb.: 90%-ban kész), ha '67-ben elkészült az első lemez akkor miért várnának egy egész évet a következő lemezzel, Elliott 1968-as kilépés egy elfogadható indok lehet, és az, hogy egy évalatt nem tudtak elegendő anyagot rögzíteni, sajnos ez nem így van, nézzük csak meg a lemezt jobban, a 10 dalból 8-at a Lane/Pulley szrző páros írt, a szerző párost már '67-ben ismerték (bizonyíték a "Dirty Old Man" című szám), a másik a "Time Out! Time..." CD kiadásán szereplő bónusz dalok amik nem kerültek rá a lemezre, tehát a zenekarnak bőségesen volt mit felvennie, bár az ezer hangszeren játszó Elliott kilépése nagy érvágás lehetett, ám a Tower stúdió, egy csomó studió zenészt bocsáltott a rendelkezésükre, tehát a lemez simán meg jelenhetett  1968-ban semmi értelme nem lett volna annak, ha megvárják a következő évet vele. "Them" album, a "self-titled album", a Hard-rock album, a Fekete album a "Happy Tiger" lemez, vagy csak egyszerűen "Them (1970)", amire most páran azt mondják, hogy '69-ben jelent meg. A következő lemez dátumában biztos vagyok, nem is láttam más évszámot a "Them In Reality"-nél (csak 1971-et).
Ha, valaki tud bármi vagy van bármilyen tárgyi bizonyítéka, amivel megtud védeni vagy vétózni egy évszámot, az küldje el nekümk az e-mail címünkre.

MEGODÓDOTT A REJTÉLY!

A Now And "Them" valóban 1967-es, de (!) csak 1968 áprilisában jelent meg. A Time Out! Time In For THEM 1968 Októberében jelent meg. A "hard rock" album 1970-ben jelent meg (ezt a CD kadás borítója is megerősíti), feltételezhetően a felvételek nagyrésze 1969-ben készült ezért datálják sokan arra az évre a lemezt.


Songwriters: In search of Tom Lane & Sharyn Pulley


Nos, a Them dalokdalszerzői általában vagy az együttes tagjai, vagy kívülálló, híres zenészek, esetenként az adott lemez producere.
A történet a "Now And Them" lemez 6. számánál kezdődik: "Dirty Old Man (At The Age Of Sixteen)" mivel egy rendkívül rövid (alighanem az 1:45-ös hosszával ez a legrövidebb Them dal), és eléég érdekes szám az ember felfigyel rá, elkezdtem keresni kiírta ezt a remek dalt. A lemezboltok adatainak hála megtodtam, hogy a szerző valami "Lane". Később találtam néhány kislemezt amire hibásan írták a szerző nevét "T. Hale", elindultam ezen a nyomon. Kijott, hogy a szerző "T. Lane", tippeltem "Tom... Tom Lane", és bejött. Találtam egy zeneszerzőt, akiről a nevén és egy dalának címén kívül semmit sem tudok. Ezen a ponton a nyomozásom holt pontra jutott. Megmutattam a dalt ismerőseimnek, nem ismerték, se a számot se Lane-t. Megnéztem a rock lekxikonokban, kutattam tovább a neten, sehol semmi, a Themről is csak ennyi: "Van Morrison zenekara 1964-ben jelentek meg, egy hotelben, játszottak, nagy sikerük a Gloria c. szám lett. 1966-ban Morrison kilép a Them-ből és sikeres szóló karrierbe kezd. A Them tovább folytatja nélküle, de a hangzás már nem az igazi.". Sehol egy szó a 1966 utáni Them-ről, a McDowell-korszakról, a Now And Them-ről a Dirty Old Mna-ról, vagy Tom Lane-ről.
A történetott folytatódik, amikor megszereztem a "Time Out! Time In For Them" lemez CD változatát. Aminek se első, se hátsó borítóján nincs szó a dalszerzőkről (lehet, hogy van olyan változat amihez van "kiskönyvecske", ha van ilyen, akkor annak a "könyvecskének" nagyon örülnék, sőt az egész szerkesztő brigád). Az online lemezboltok adatiból megtudtam, hogy a dalok nagyrészét Tom Lane és Sharyn Pulley írta. Oké ez megvan, de kik ezek? Az eredeti bakelit lemez hátuljára is csak annyi van íra, hogy Ray Ruff (az együttes akkori producere, és mendzsere) köszöni nekik a sok dalt. Nemrég tudtam meg, hogy házasok voltak, illetve, azt, hogy senki se tud róluk semmit.
Találtam egy "apróhírdetést" azzal, hogy "Tom Lane & Sharyn Pulley dalszerzőket keresem", ebből megtudtam, hogy Dunhillben laktak.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 30
Tegnapi: 133
Heti: 429
Havi: 1 339
Össz.: 85 447

Látogatottság növelés
Oldal: Hírek / News
Them - © 2008 - 2024 - them.hupont.hu

Az ingyenes honlapkészítés azt jelenti, hogy Ön készíti el a honlapját! Ingyen adjunk: Ingyen Honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »